De moslimomroep OUMA, die eind vorig jaar de strijd om de licentie voor vijf jaar zendtijd op radio en televisie won, dreigt door ruzie uit elkaar te vallen. De twee groepen waaruit de nieuwe omroep is ontstaan, hebben een conflict over de aanstelling van de nieuwe interim-directeur Maurice Koopman.
Volgens een van de twee partijen, Academica Islamica, is er afgesproken dat geen sleutelfiguren uit de oude moslimomroepen zich met de nieuwe moslimomroep zouden bezighouden. Die afspraak is met de aanstelling van Koopman doorkruist. Hij was zakelijk directeur van de stichting SVIZ die geld verdeelde over de oude moslimomroepen NMO en NIO. Bovendien zijn een penningmeester en een eindredacteur die afkomstig zijn van de oude moslimomroep aangesteld.
Volgens de andere partij, Stichting Moslim Omroep Nederland (SMON), is Koopman juist een goed interim-bestuurder vanwege zijn ervaring. Volgens voorzitter Radi Suudi is de (tijdelijke) aanstelling van Koopman (ex-VARA) gunstig. "We moeten binnen twee maanden een omroeporganisatie opzetten. Maurice heeft ervaring in dit krachtenveld en goede contacten met het Commissariaat voor de Media en de Nederlandse Publieke Omroep."