Bert Huisjes vertrekt als bestuurder bij WNL. Hij lag de afgelopen tijd onder vuur vanwege beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. Uit onderzoek door KPMG werd dat gedrag niet ‘juridisch verwijtbaar’ vastgesteld, tot onbegrip van veel (oud-)medewerkers. Bert was sinds 2011 hoofdredacteur van WNL, één jaar later werd hij er ook bestuurder.

Aanvankelijk zou hij terugkomen, maar daar komt de omroep nu toch op terug. De Raad van Toezicht van WNL betreurt het vertrek, maar heeft zijn ontslag aanvaard. “We zijn Bert dankbaar voor zijn tomeloze inzet en zijn journalistieke prestaties. Helaas zijn wij er niet in geslaagd de ontstane onrust na het KPMG-onderzoek weg te nemen”, zegt Loek Hermans, voorzitter van de Raad van Toezicht, op de site van de omroep.

“Na deskundig advies hebben we vervolgens herstelgesprekken laten plaatsvinden. Na verschillende positieve gesprekken erkent Bert Huisjes dat er onrust blijft na het onderzoek en publicaties, waardoor hij niet het vertrouwen voelt dat hij nodig heeft.”

WNL maakt op de radio diverse programma’s, waaronder ‘Sven op 1’ en ‘WNL in De Kantine’ op NPO Radio 1.

Foto: Screenshot KRO-NCRV / Radio 1