De MixMarathon van SLAM! krijgt een eigen hitlijst. Voortaan zijn op vrijdag tussen 17:00 en 18:00 uur de 15 populairste nummers van het moment in clubs en op festivals wereldwijd te horen in de ‘SLAM! MixMarathon Chart’.

Bij de samenstelling wordt gekeken naar data uit bronnen als (legale) downloads, streaming en airplay op internationale radiostations. Raoul Schram presenteert de lijst, Jochem Hamerling mixt hem aan elkaar.

Het concept doet denken aan de ‘Worldwide Club 20’ die Joost Swinkels op Qmusic presenteert. Ook Radio 538 heeft een eigen hitlijst met dancemuziek: de ‘Global Dance Chart’ met Wessel van Diepen.

Laura van Dam

Nieuwe dj’s

Naast de toevoeging van een hitlijst, zijn er ook een paar nieuwe dj’s die wekelijks een uur van de MixMarathon voor hun rekening nemen. “Naast internationaal beroemde dj’s zoals Sam Feldt, Nicky Romero en Dimitri Vegas zijn vanaf aanstaande vrijdag ook Ferreck Dawn, Franky Rizardo, Nora En Pure en het 29-jarige top-talent Laura van Dam te horen met hun eigen mix”, laat SLAM! weten.

De MixMarathon is elke vrijdag vanaf 6:00 uur 24 uur lang te horen op SLAM!. Tot 18:00 uur worden de mixen aan elkaar gepraat door de dj’s van SLAM!.

Foto: SLAM!, Ewald Geerdink | SLAM!