1Twente, de lokale omroep voor een groot deel van Twente, is voor de vierde keer uitgeroepen tot beste lokale omroep van Nederland. De omroep won de prijs vanavond tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Lokale Media Awards. Ook OPEN Rotterdam, RTV NOF uit Noordoost-Friesland en Studio Alphen/Studio Kaag en Braassem waren genomineerd voor de prijs, maar grepen ernaast.

1Twente, dat samen met Twente FM de streekomroep voor Twente aan het vormen is, won de prijs voor beste lokale omroep al drie keer eerder. De laatste keer was in 2019. Daarvoor kreeg de omroep de prijs in 2012 en 2011.

De vakjury prees de omroep “voor hun indrukwekkende stappen op het gebied van professionalisering, vernieuwing en talentontwikkeling”.

Hyperlokaal nieuws

De vakjury benoemt de manier waarop 1Twente, dat in een steeds groter gebied opereert, toch het oog voor het hyperlokale nieuws houdt. Bijvoorbeeld door te kiezen voor het werken met deelredacties verdeeld over de streek, waardoor journalisten naar eigen zeggen dicht bij het publiek blijven werken dat ze bedienen.

Dat 1Twente de prijs opnieuw wint, geeft volgens omroepdirecteur Flip van Willigen een duidelijk signaal af. “Het zegt zoveel over hoe alle mensen bij ons werken. Dat ze de drive hebben om elke dag iets te doen wat we nog niet eerder gedaan hebben. En dat het ons lukt om in dat steeds groter wordend gebied de lokaliteit te behouden, daar word ik heel blij van”, zegt hij op de site van 1Twente.

De winnaars

  • Nieuws en Achtergronden: De Gijzeling in de Apple Store (AT5) 
  • Audio: Big Brother in de bijstand (OPEN Rotterdam) 
  • Video: NOVIO (RN7) 
  • Presentatie: Jessica Mendels (Den Haag FM) 
  • Aanstormend Talent: Mika Mulder (NH Gooi) 
  • Maatschappelijke Impact: De wereld van… Romee en Mick (Omroep P&M) 
  • Omroep van het Jaar: 1Twente

Foto: NLPO