Het is toch nog niet zeker dat Bert Huisjes terugkomt bij WNL. Dat heeft voorzitter Loek Hermans van de raad van toezicht laten weten in een interne mail aan medewerkers. Het AD heeft deze mail in handen. De raad van toezicht kondigde eerder aan dat Huisjes wél zou terugkeren, maar niet als hoofdredacteur.

“Wij willen eerst dat de gesprekken in rust en zorgvuldigheid gevoerd worden. Voor ons ligt de uitkomst daarvan niet vast. Eerst daarna zal de RvT nadere beslissingen nemen.” Met de gesprekken doelt de Raad op gesprekken tussen medewerkers en Huisjes. Volgens de raad van toezicht was de eerdere mededeling ‘een misverstand’.

Tientallen (oud-)medewerkers van WNL vertelden begin dit jaar in het AD over grensoverschrijdend gedrag binnen de omroep. Volgens (oud-)medewerkers ging Huisjes buitengewoon ver met inhoudelijke bemoeienis. Hij werd op non-actief gezet en KPMG ging onderzoek doen. Daarnaast vond er een intern tevredenheidsonderzoek plaats van bureau Ipsos.

De Raad van Toezicht concludeerde eerder op basis van het geheime KPMG-onderzoek dat er geen ‘juridisch verwijtbaar grensoverschrijdend gedrag’ is. Dat stuitte veel medewerkers tegen de borst.

Foto: Screenshot NPO Radio 1