De rechter heeft beslag laten leggen op alle apparatuur en meubels van Stichting Stadsradio Delft. Dat betekent niet dat letterlijk de stekker bij de Delftse lokale omroep eruit gaat, maar de spullen mogen niet doorverkocht worden.
Sinds de komst van een nieuw stichtingsbestuur in oktober wil voorzitter Geert Engels het contract dat tien jaar geleden werd afgesloten met Rodi Media tussentijds opzeggen. Engels vindt dat de uitgever van de krant Delft op Zondag te veel te vertellen had over de programmering bij het radiostation. “Nu is er alleen nog contact met beide partijen over de administratie, verder niets, aldus advocaat Peter Ruysch die de belangen van Rodi Media behartigt.
Rodi Media eiste vorige week tijdens een hoorzitting voor het gerechtshof in Den Haag de inventaris op van Stichting Stadsradio Delft. Opvallend is dat Engels niks daarvan beweert te weten, terwijl Ruysch hem wel degelijk tijdens de hoorzitting heeft gezien. Rodi Media claimt de computers, de mengtafels en andere spullen, maar Engels vindt dat de spullen bij de omroep horen.
De uitgever heeft in de ogen van Engels jaarlijks subsidie ontvangen voor de ‘zender’. Eerder heeft een ambtenaar van de gemeente Delft nog bemiddeld in het conflict, maar een oplossing kwam er niet. De stichting lijkt onverbiddelijk. “We hebben voorgesteld de spullen te verhuren of te verkopen. Zelfs een betalingsregeling hebben we geopperd”, laat Ruysch namens Rodi weten die een bedrag van enkele tienduizenden euros voor de inventaris reëel zou vinden. “Telkens kwam de stichting met het argument dat er geen geld is”.
Ruysch denkt dat de rechter binnen drie maanden schriftelijk een conclusie formuleert. De advocaat hoopt dat de stichting voor die tijd tot inkeer komt. Ruysch gaat er vanuit dat de zaak op een schikking gaat uitdraaien. Advocaat Van der Heijden die de belangen behartigt voor Stadsradio Delft wil niks over de zaak zeggen. [West]