Ongehoord Nederland (ON!) dreigt met een juridische strijd tegen de NPO, omdat de programma’s van de omroep zouden worden tegengewerkt en vertraagd. De aspirant-omroep mag vanaf januari uitzenden op de radio.

Op zowel radio als tv wil Ongehoord Nederland maatschappelijke thema’s ‘van een andere kant berichten’, waarbij te denken valt aan ‘de massa-immigratie, woningnood, klimaatdrammerij, stijgende energieprijzen en de coronapas’.

“Met deze onderwerpen tonen we ons onderscheidend vermogen aan, de reden waarom minister Arie Slob omroep ON! heeft toegelaten tot het publieke bestel”, zegt omroepbaas Arnold Karskens tegen Spreekbuis. “Vanaf dag één hebben we ons als teamspeler opgesteld in Hilversum, maar die goede intentie moet van twee kanten komen. Dat gebeurt niet. Daarom bereiden we ons voor op een juridische strijd.”

Volgens de NPO is er niets aan de hand en zijn beide partijen nog met elkaar in gesprek.

Kritiek

Op de toelating van Ongehoord Nederland tot het publieke bestel is al langer het nodige te doen. De omroep werd toegelaten, op voorwaarde dat het zich zou distantiëren van het ‘stelselmatig diskwalificeren van de NOS als onafhankelijk nieuwsmedium’. NRC meldde bovendien onlangs dat de toelatingstekst voor nieuwe omroepen zo gebrekkig was, dat bezwaren niet allemaal konden worden meegewogen.