Sinds bekend werd dat de commerciële radiostations een nieuwe vergunning om uit te zenden moesten verkrijgen via een veiling staan die stations op hun achterste poten. Zij voerden actie om te zorgen dat de Tweede Kamer het veilingvoorstel van de regering zou afkeuren. Om dit doel te bereiken draaiden ze regelmatig spotjes op de radio, waarin ze de luisteraars opriepen bijvoorbeeld de Tweede Kamer te bellen. Ook via de site www.stopdeveiling.nl riepen de radiostations al hun luisteraars op naar de tweede kamer te bellen en te vragen om de veiling te stoppen.
Radio 3FM dj Ruud de Wild vond dat de commerciële stations hun luisteraars misleidde door maar de halve waarheid te vertellen. Door een veiling van frequenties kunnen andere stations zoals Q the Beat namelijk ook een FM-frequentie krijgen. Die zijn nu dus gedupeerd. Ruud de Wild maakte in zijn programma een anti-stop de veiling spot waarin het internetadres www.stopderadio.nl werd genoemd. Het IT bedrijf IT’slogic claimde daarop dat domein. Aangezien zij zelf geen tijd hadden een goede anti-stopdeveiling.nl site te maken, vroegen zij aan Gert of hij de site wilde maken. Gert gebruikte de naam www.stopdeveiling.nl op het mediaforum van de Radiowereld omdat hij vond dat Ruud de Wild gelijk had. Gert: “We zijn tegen de manier waarop de commerciele zenders actie voeren tegen een veiling. In reclamespotjes worden mensen, door middel van het verkondigen van on- of halve waarheden, opgeroepen te protesteren tegen een veiling! Zo moeten ze bijvoorbeeld de Tweede Kamer bellen…”.
Nu is de website www.stopderadio.nl dus actief. De site is echt bedoeld als parodie op www.stopdeveiling.nl.
Gert op zijn website: “De achterliggende gedachte van deze hele actie is, dat we vinden dat de commerciele omroepen de mensen voorliegen met spotjes, waarin ze opgeroepen worden, om de 2e kamer lastig te vallen met telefoontjes of e-mailtjes. Dit alles onder het motto: “Stop Den Haag! Stop De Veiling!” Wij zeggen: “Stop Den Haag! -> Stop De Radio!”
Staatssecretaris de Vries heeft de licenties voor de radiostations overigens met een jaar verlengd omdat er nog geen overeenstemming met de Tweede Kamer is over de manier waarop de frequenties geveild moeten worden. De commerciële zenders mogen nu nog tot september 2002 op hun huidige frequentie uitzenden.