De Sky Radio Group onderzoekt de mogelijkheden om FunX over te nemen. De eigenaar van Sky Radio, Radio Veronica en Classic FM wil graag een jongerenzender erbij hebben. Er wordt nu juridisch onderzocht of het publieke FunX overgenomen kan worden en commercieel kan maken.
Er is de laatste dagen veel te doen over FunX. Volgens de randstedelijke urbanzender stranden alle pogingen om in het Continu Luisteronderzoek (CLO) opgenomen te worden door tegenwerking van de commerciëlen. Daarnaast zou er vanuit de politiek weinig draagvlak meer zijn om FunX in de lucht te houden.
"Op dit moment bereiken we met Sky Radio, Radio Veronica, Classic FM en diverse online radiostreams een fantastisch grote en trouwe groep luisteraars, waaronder ook jongeren van tien tot twintig jaar", zegt Ab Trik, directeur van de Sky Radio Group. "Jongeren zijn echter erg versnipperd in luistergedrag en FunX bereikt een specifieke groep. Het station zou een mooie toevoeging zijn op ons portfolio. Daarom overwegen wij een bod te doen en daarmee het station te behouden voor haar luisteraars. Uiteraard, mits FunX de FM-frequenties in de grote steden kan behouden."
Wild FM
Ook het commerciële regionale radiostation Wild FM heeft interesse in FunX, maar dan met name in de FM-frequenties. De zender heeft een brief gestuurd aan de vier cultuurwethouders van de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Daarin schrijft Wild FM dat het format van FunX een beetje uit de tijd is raakt.
"Vaak wordt bijvoorbeeld gedacht dat allochtonen alleen naar urban-muziek luisteren, maar dat is gekkigheid", meent directeur Dave Leusink van Wild FM. "Alsof Nederlanders alleen Nick en Simon luisteren. Wij bereiken met ons unieke interactieve format een gezonde mix van allochtone en autochtone luisteraars en bewijzen dit al jarenlang in de drukste radiomarkt: Amsterdam. Wij zijn er helemaal klaar voor om dit ook in de overige G4-steden te laten zien en willen dan zelfs kijken of wij speciale informatie voor elke stad – zoals FunX nu doet – kunnen continueren, echter dan zonder subsidie. Een win-win-win situatie voor de gemeentes, luisteraars en niet te vergeten de regionale artiesten."