CDA en PVV hebben kritiek op het plan om FunX 30 extra frequenties te geven in de steden in 2011. De twee partijen vinden dat de frequenties daar niet voor gebruikt moeten worden. Vooral niet omdat "lokaal en regionaal andere zenders tekortkomen”, meent Joop Atsma (CDA) die stelde dat FunX zich toch ook meer wil richten op internet.
Het besluit van staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) om de vergunningen voor de FM-frequenties niet te veilen maar te verlengen, werd gemengd ontvangen. Heemskerk kreeg bijval en kritiek. Zo vragen Kees Vendrik (GroenLinks) en Martin Bosma (PVV) zich af of het besluit juridisch wel stand houdt. Als voorwaarde om de vergunningen te verlengen eist Heemskerk dat wordt geïnvesteerd in digitale radio. Vendrik heeft z’n twijfels over deze ‘deal’. "Kan dit wel, de bestaande partijen dit gunnen in ruil voor investeringen in digitale radio? Insiders hoeven nu niet te vechten voor hun plek."
Maar Heemskerk ziet dat anders en stelt dat ook in deze opzet nieuwkomers zich wel degelijk een plaatsje kunnen verwerven. Hij gaf aan dat ook de AM-zenders hun vergunning kunnen verlengen door in digitale radio te investeren. "Als ze niet willen, is het over en wordt de zenderruimte opnieuw verdeeld. Wie niet digitaliseert komt niet in aanmerking voor verlenging."
Ook omtrent de omschakeling naar digitale radio, bleek woensdag niet alles duidelijk. Volgens de staatssecretaris is er geen "in beton gegoten datum” waarop analoge radio eruit gaat en kunnen beide technieken best geruime tijd naast elkaar bestaan. "Op deze manier hebben we het beste van twee werelden.” In 2015 moet digitale radio in zeker 80 procent van Nederland zijn te ontvangen, per 2016 moet in zeker 50 procent van de huishoudens zo’n ontvanger staan.