LLink wil verder als duurzame vereniging of platform. Daarover wordt gepraat met diverse bedrijven, particuliere investeerders en maatschappelijke organisaties. De omroep wordt per 1 september uit de publieke omroep gezet.
"We mogen niet verder als omroep, maar we hebben nog steeds een duurzame community van ruim 150.000 mensen", zegt directeur Karlien de Ruijter van LLink in de Volkskrant. "Het is zonde om daar niks mee te doen. Alleen dan op private basis, niet meer als publieke omroep. Als een soort mediabedrijf."
Gedacht wordt allereerst aan het maken van duurzame programma's voor andere omroepen. "Die willen ook aan duurzaamheid doen, zeker nu wij verdwijnen. De een z'n dood is de ander z’n brood." Verder wordt gedacht aan het stimuleren van duurzame consumptie, op het gebied van onder meer voedsel en energie. De ledenraad van LLink praat vanavond over de plannen.
Ondertussen is de omroep ook naar de rechter gestapt om het besluit van mediaminister Plasterk om de licentie van LLink in te trekken, aan te vechten. Maar de voorzitter van de raad van toezicht van LLink, Bart Jan Krouwel, acht de kans klein dat de omroep mag terugkeren in het bestel.